Продукти:
• 500 г хляб
• 500 г пиперки
• 150 г сирене
• половин пакетче краве масло
• 2 с.л. прясно мляко
• 2 твърдо сварени яйца
• сол
Начин на приготвяне:
Изпичаме пиперките, обелваме ги, почистваме ги от дръжките и семената и ги нарязваме. Накисваме сиренето в студена вода, за да се обезсоли, след което го пасираме през сито. Постепенно при непрекъснато разбиване прибавяме размекнатото масло и прясното мляко.
С приготвения пастет намазваме тънко отрязаните и разделени напречно на две хлебни филийки. Отгоре слагаме парчета от опечените пиперки и кръгчета от твърдо сварените яйца. Украсяваме с магданозени клончета.
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...
Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...