Продукти:
• 2 франзели
• 150 г шунка
• 250 г масло
• 150 г варен език
• 150 г кисели краставички
• 3-4 твърдо сварени яйца
• 1 ч.л. горчица
• сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Разбиваме размекнатото масло на пяна. Посоляваме.
Разрязваме напречно франзелите, издълбаваме ги и ги намазваме отвътре с масло.
Наситняваме езика и шунката, а краставичките и яйцата нарязваме на малки кубчета. Смесваме всички продукти с остатъка от маслото, слагаме горчицата и подправяме със сол и черен пипер.
Пълним с тази смес франзелите, завиваме ги в тензух и ги прибираме в хладилника за 1-2 часа.
Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...
Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...
Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...
Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...