Продукти:
• 2 франзели
• 150 г телешки език
• 150 г шунка
• 250 г масло
• 1-2 ч.л. горчица
• 150 г кисели краставички
• 2-4 твърдо сварени яйца
• сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Внимателно цепваме, но не докрай франзелите по дължина и вадим по-голямата част от средата им. Разбиваме омекналото масло на пяна, разбъркваме го с горчицата и леко намазваме отвътре франзелите.
Нарязваме краставичките и яйцата на кубчета, а шунката и обеления и сварен език на ситно. Смесваме продуктите, подправяме със сол и черен пипер и пълним франзелите.
Увиваме хлебчетата плътно в тензух или фолио, слагаме ги в хладилника близко до камерата и ги държим там около 1-2 часа. Нарязваме ги на тънки филийки и сервираме.
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...