Продукти:
• 10 филийки хляб
• 500 г телешки черен дроб
• 1 глава лук
• половин пакетче масло
• 2-3 с.л. олио
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Почистваме и измиваме дроба. Нарязваме го на тънки филийки и го изпържваме в сгорещеното олио. Накрая посоляваме и оставяме да се отцеди върху кухненска хартия.
Обелваме лука и го нарязваме на кръгчета.
Намазваме хляба с маслото и нареждаме отгоре изстиналите филийки от дроба. Покриваме с кръгчета лук и украсяваме с магданозени клончета.
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...
Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...
Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...