Продукти:
• 6 хлебчета
• 1 к.ч. ориз
• 2 стрити твърдо сварени жълтъка
• 2 с.л. олио
• 1 главичка лук
• 1 ч.л. доматено пюре
• 12 маслини
• лимонов сок, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
В 1 ч.ч. вряща подсолена вода изсипваме ориза и варим, докато стане на каша. Оставяме да изстине, като от време на време разбъркваме, за да не хване кора.
Смесваме с жълтъците и бием като прибавяме капка по капка олиото. Прибавяме доматеното пюре, размито с малко вода, и много ситно настъргания лук.Подправяме с лимонов сок и черен пипер.
Разрязваме на две хлебчетата и мажем с приготвената смес. Украсяваме с по 1 маслина.
Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...