Продукти:
• 6 хлебчета
• 1 к.ч. ориз
• 2 стрити твърдо сварени жълтъка
• 2 с.л. олио
• 1 главичка лук
• 1 ч.л. доматено пюре
• 12 маслини
• лимонов сок, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
В 1 ч.ч. вряща подсолена вода изсипваме ориза и варим, докато стане на каша. Оставяме да изстине, като от време на време разбъркваме, за да не хване кора.
Смесваме с жълтъците и бием като прибавяме капка по капка олиото. Прибавяме доматеното пюре, размито с малко вода, и много ситно настъргания лук.Подправяме с лимонов сок и черен пипер.
Разрязваме на две хлебчетата и мажем с приготвената смес. Украсяваме с по 1 маслина.
Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...
Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...
Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...