Продукти:
• 500 г хляб
• 250 г извара
• 60 г краве масло
• 1 к.ч. прясно мляко
• 2 яйца
• 1/2 ч.л. червен пипер
• 1-2 домата
• сол
Начин на приготвяне:
Разбиваме размекнатото масло, докато стане пухкаво. Постепенно прибавяме изварата, млякото и сол на вкус. След това прибавяме червения пипер и твърдо сварените и ситно нарязани яйца.
С приготвения пастет намазваме тънко отрязаните и разделени напречно на две хлебни филийки. Украсяваме с кръгчета от доматите.
Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...
Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...