Продукти:
• 500 г хляб
• 250 г извара
• 60 г краве масло
• 1 к.ч. прясно мляко
• 2 яйца
• 1/2 ч.л. червен пипер
• 1-2 домата
• сол
Начин на приготвяне:
Разбиваме размекнатото масло, докато стане пухкаво. Постепенно прибавяме изварата, млякото и сол на вкус. След това прибавяме червения пипер и твърдо сварените и ситно нарязани яйца.
С приготвения пастет намазваме тънко отрязаните и разделени напречно на две хлебни филийки. Украсяваме с кръгчета от доматите.
Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...