Продукти:
• 250 г брашно
• 1 к.ч. олио
• 1 к.ч. кисело мляко
• 1 ч.л. сода бикарбонат
• 1 щипка сол
• кашкавал за поръсване
За плънката:
• 1 кг коприва
• 1 глава лук
• 1-2 с.л. брашно
• 1 с.л. краве масло
• 1 к.ч. натрошено сирене
• 1-2 твърдо сварени яйца
• джоджен, сол
Начин на приготвяне:
Измиваме копривата, нарязваме я на ситно и я варим в леко подсолена вода, докато омекне. Отцеждаме и я задушаваме в сгорещеното масло заедно със ситно нарязания лук и брашното. Накрая добавяме натрошеното сирене, много ситно нарязан джоджен и твърдо сварените яйца, които сме нарязали на дребни кубченца.
Приготвяме средно твърдо тесто от брашното, олиото, киселото мляко, содата и солта. Разточваме от тестото кора с дебелина 5-6 мм, която слагаме в намаслена тавичка и запичаме до зачервяване.
Разстиламе върху кората копривената плънка, поръсваме с настъргания кашкавал и отново запичаме.
Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...
Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...