Кулинарни рецепти » Ордьовър с коприва

 Ордьовър с коприва

Продукти:

• 250 г брашно
• 1 к.ч. олио
• 1 к.ч. кисело мляко
• 1 ч.л. сода бикарбонат
• 1 щипка сол
• кашкавал за поръсване

За плънката:

• 1 кг коприва
• 1 глава лук
• 1-2 с.л. брашно
• 1 с.л. краве масло
• 1 к.ч. натрошено сирене
• 1-2 твърдо сварени яйца
• джоджен, сол

Начин на приготвяне:

Измиваме копривата, нарязваме я на ситно и я варим в леко подсолена вода, докато омекне. Отцеждаме и я задушаваме в сгорещеното масло заедно със ситно нарязания лук и брашното. Накрая добавяме натрошеното сирене, много ситно нарязан джоджен и твърдо сварените яйца, които сме нарязали на дребни кубченца.
Приготвяме средно твърдо тесто от брашното, олиото, киселото мляко, содата и солта. Разточваме от тестото кора с дебелина 5-6 мм, която слагаме в намаслена тавичка и запичаме до зачервяване.

Разстиламе върху кората копривената плънка, поръсваме с настъргания кашкавал и отново запичаме.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кьопоолу от чушки и сирене

Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...

Тиквеник с готови кори

Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...

Желирана пъстърва

Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...

Питка в гювече

Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...

Начало