Продукти:
• 4 филии от франзела с дебелина около 3 см
• 4 жълтъка
• краве масло
• сол
За бешамела:
• 40 г краве масло
• 40 г брашно
• 2 ч.ч. прясно мляко
• 3 с.л. настърган кашкавал
• индийско орехче, сол
Начин на приготвяне:
Издълбаваме във всяка филия плитко кладенче. Назваме филиите с масло и ги запичаме в огнеупорен съд, докато се зачервят. Слагаме във всяко кладенче по един жълтък и леко посоляваме.
Загряваме маслото за бешамела, прибавяме брашното и го запържваме, като непрекъснато бъркаме. Наливаме постепенно млякото и продължаваме да бъркаме, докато сосът се сгъсти. Отстраняваме от огъня и поръсваме с настъргания кашкавал, индийско орехче и сол на вкус.
Заливаме филиите с приготвения сос и запичаме във фурна, като внимаваме жълтъците да не станат много твърди.
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...
Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...
Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...
Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...