Продукти:
• 2 връзки пресен лук
• 2 глави стар лук
• 2-3 скилидки чесън
• 2 с.л. масло
• 2 с.л. сирене "Крема" (или бяло сирене, разбито с малко мляко)
• 5 с.л. настърган кашкавал
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Почистваме пресния лук, стария лук и чесъна и ги нарязваме на ситно.
В тиган загряваме маслото и задушаваме нарязаните зеленчуци, като внимаваме да не ги прегорим и станат кафяви. Махаме от огъня, изчакваме сместа да изстине и прибавяме сиренето, пипера и солта.
С тази смес мажем филии и ги посипваме с настъргания кашкавал. В предварително загрята фурна запичаме 3-4 минути.
Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...
Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...
Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...