Продукти:
• 5 филийки хляб
• 1 топло пушена скумрия
• 30 г краве масло
• 1 жълтък
• 50 г кашкавал
• копър, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Почистваме рибата от кожата и костите и я накъсваме на малки парченца. Прибавяме суровия жълтък и подправките.
Разбъркваме сместа и я мажем върху филиите, които предварително сме сме запържили от едната страна в сгорещената мазнина.
Поръсваме сандвичите с настъргания кашкавал и ги запичаме 5-6 мин в силна фурна.
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...
Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...
Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...