Кулинарни рецепти » Салата от зрял фасул със спанак

 Салата от зрял фасул със спанак

Продукти:

• 150 г дребен бял фасул
• 150 г спанак
• 2-3 домата
• 100 г млади листа от глухарче
• 1 голяма глава обикновен лук
• 1голяма глава червен лук
• 5 с.л зехтин
• 4 с.л. оцет
• 1 кубче зеленчуков бульон
• 1 дафинов лист
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Накисваме за 1 нощ фасула в студена вода. На другия ден го сваряваме заедно с дафиновия лист и бульона. Отцеждаме и оставяме да изстине.

Нарязваме на ситно спанака и листата от глухарче. Нарязваме обикновения лук на ситно, а червения – на филийки. Нарязваме доматите на резенчета.

Смесваме всички продукти, прибавяме отцедения фасул и заливаме с дресинг, приготвен от зехтина, оцета, черен пипер и сол на вкус. Разбъркваме внимателно, оставяме салатата да престои 10-15 мин, за да поеме дресинга, и поднасяме.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Калоферски сладки

Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...

Къдрава баница

Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...

Мангафиш

Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...

Мезе за ракия

Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...

Начало