Продукти: (за 4 порции)
• 4 домата
• 4 зелени пиперки
• 1 връзка зелен лук
• 5-6 скилидки чесън
• 1 ч.ч. сварен ориз
• 3-4 с.л. зехтин
• естрагон, мащерка
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Почистваме зеленчуците и ги нарязваме. Прибавяме наситнените чесън и зелени подправки. Смесваме с ориза и посоляваме на вкус.
Отделно разбиваме зехтина с лимоновия сок. Заливаме салатата, разбъркваме и поднасяме веднага.
Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...
Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...