Продукти:
• 2 зелени салати (марули)
• 200 г кашкавал
• 150 г червено цвекло
• 2 филии едрозърнест хляб
• 50 г орехови ядки
• 1 с.л. оцет
• 3 с.л. портокалов сок
• 3 с.л. олио
• 1 портокал
• черен пипер, сол
Начин на приготвяте:
Нарязваме салатата на ивички, кашкавала на тънки парчета, портокала - на филийки. Обелваме цвеклото и го настъргваме. Хляба нарязваме на кубчета, които запичаме в тиган без мазнина.
Объркваме всички продукти и ги заливаме с марината от портокаловия сок и оцета. Поръсваме със сол и черен пипер.
Запичаме едро счуканите ореховите ядки също в тиган без мазнина. Поръсваме салатата със смлените орехи.
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...
Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...
Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...