Продукти:
· 800 г зелен фасул
· 1 връзка пресен чесън
· 4 с.л. олио
· 2 с.л. ситно нарязан магданоз
· 2 с.л. ситно нарязан копър
· лимонов сок, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме фасула на парчета с дължина 3-4 см, попарваме го във вряща подсолена вода и варим, докато омекне. Нарязваме чесъна на ситно и също го попарваме. Отцеждаме фасула и чесъна и ги подреждаме в плато за сервиране.
Разбиваме лимоновия сок заедно с олиото до побеляване и заливаме салатата с тази смес. Посоляваме, поръсваме със ситно нарязаните магданоз и копър и поднасяме.
Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...
Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...