Продукти:
· 1 ч.ч. зелен фасул
· 2-3 малки моркова
· 1 ч.ч. дребни лукчета /арпаджик/
· 4-5 зелени чушки
· 1-2 домата
· 1 малка краставица
· 2-3 с.л. оцет
· 3-4 с.л. олио
· магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Изчистваме фасула, морковите и арпаджика. Фасула нарязваме на дребно, а морковите - на кръгчета. Сваряваме всичко в подсолена вода и оставяме да се отцеди.
Изпичаме чушките, нарязваме ги на дребно и ги смесваме със сварените зеленчуци. Подправяме сместа със сол, ситно нарязан магданоз, черен пипер, оцет и олио, разбъркваме и изсипваме в чиния за сервиране.
Отстрани нареждаме нарязаните на кръгчета краставица и домати.
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...
Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...
Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...