Продукти:
· 300 г листенца от млада коприва
· 3 с.л. олио
· 1 с.л. лимонов сок
· 1 щипка захар
· сол на вкус
Начин на приготвяне:
Добре измитите листенца, попарваме за миг във вряща вода, отцеждаме ги и ги нарязваме с неръждаем нож.
В салатиерата приготвяме заливката от олиото, лимоновия сок, сол и захар, към които прибавяме листата и ръзбъркваме много добре. Салатата поднасяме веднага.
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...
Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...