Продукти:
• 3 зелени салати
• 8 филета аншоа
• 2-3 скилидки чесън
• 3-4 с.л. зехтин
• пресен лимонов сок
• 3 рохки яйца
• 1 ч.л. горчица
• 1 с.л. сос Уорчестър (или соев сос)
• 5-6 с.л. настърган пармезан
• 1 ч.ч. крутони
• прясно смлян черен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Изчистваме зелените салати, измиваме и ги накъсваме на едри парчета. Оставяме ги в хладилник за 30 минути.
За да направим крутоните, нарязваме хляб на кубчета, които пържим в олио, докато станат хрупкави. Изваждаме с решетъчна лъжица и отцеждаме върху кухненска хартия. Ако не искаме да пържим, нареждаме хлебните кубчета в намазана с олио тавичка, леко поръсваме с олио и запичаме във фурната.
Обелваме скилидките чесън, поставяме ги в голяма дървена купа и с дървена лъжица ги смачкваме. Добавяме филетата аншоа в купата и разтриваме с дървена лъжица.
Слагаме и горчицата, соса Уорчестър, лимоновия сок, зехтина, настъргания пармезан и рохките яйца и разбъркваме до получаване на кремообразна смес.
Добавяме крутоните и зелената салата. Внимателно разбъркваме. Разпределяме в чинии за сервиране, поръсваме с прясно смлян черен пипер и поднасяме.
По желание към салатата можем да добавим задушени или сварени на пара зеленчуци, пилешко месо или скариди.
Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...
Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...
Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...