Продукти:
· 600 г патладжани
· 1/2 к.ч. олио
· сокът от 1 лимон
· 4-5 скилидки чесън
· 1 с.л. ситно нарязан магданоз
· 1 ч.л. черен пипер
· сол
Начин на приготвяне:
Почистваме патладжаните от дръжките и капачетата, слагаме ги в тенджера, заливаме с кипяща вода и варим на слаб огън, докато омекнат /около 20 мин/.
Обелваме сварените патладжани, отцеждаме ги и ги счукваме в дървено хаванче заедно с чесъна, черния пипер и сол на вкус.
Към приготвеното пюре при непрекъснато бъркане прибавяме на капки олиото и лимоновия сок.
Разпределяме салатата в чиниите за сервиране и поръсваме ситно нарязания магданоз.
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...
Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...
Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...
Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...