Продукти:
· 600 г патладжани
· 1/2 к.ч. олио
· сокът от 1 лимон
· 4-5 скилидки чесън
· 1 с.л. ситно нарязан магданоз
· 1 ч.л. черен пипер
· сол
Начин на приготвяне:
Почистваме патладжаните от дръжките и капачетата, слагаме ги в тенджера, заливаме с кипяща вода и варим на слаб огън, докато омекнат /около 20 мин/.
Обелваме сварените патладжани, отцеждаме ги и ги счукваме в дървено хаванче заедно с чесъна, черния пипер и сол на вкус.
Към приготвеното пюре при непрекъснато бъркане прибавяме на капки олиото и лимоновия сок.
Разпределяме салатата в чиниите за сервиране и поръсваме ситно нарязания магданоз.
Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...
Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...
Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...