Продукти:
· 600 г патладжани
· 1/2 к.ч. олио
· сокът от 1 лимон
· 4-5 скилидки чесън
· 1 с.л. ситно нарязан магданоз
· 1 ч.л. черен пипер
· сол
Начин на приготвяне:
Почистваме патладжаните от дръжките и капачетата, слагаме ги в тенджера, заливаме с кипяща вода и варим на слаб огън, докато омекнат /около 20 мин/.
Обелваме сварените патладжани, отцеждаме ги и ги счукваме в дървено хаванче заедно с чесъна, черния пипер и сол на вкус.
Към приготвеното пюре при непрекъснато бъркане прибавяме на капки олиото и лимоновия сок.
Разпределяме салатата в чиниите за сервиране и поръсваме ситно нарязания магданоз.
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...
Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...