Продукти:
· 4 зелени чушки
· 2 домата
· 1 глава лук
· 2-3 с.л. олио
· 1 с.л. оцет
· черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Варим чушките 5 мин във вряща подсолена вода, след което ги изваждаме, нарязваме ги надлъжно на половинки, отстраняваме семенната част и ги обелваме.
Попарваме доматите, обелваме ги и ги нарязваме на тънки кръгчета. Лука също нарязваме на много тънки филийки.
Подреждаме продуктите в чиния за сервиране.
Разбиваме до побеляване олиото заедно с оцета, черен пипер и сол на вкус. Заливаме салатата с тази смес и поднасяме веднага.
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...
Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...
Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...