Продукти:
· 1 маруля
· 150 г печурки
· 2 с.л. лимонов сок
За заливката:
· 1 главичка воден лук
· 2 с.л. каперси
· 4-5 с.л. доматено пюре
· 4 с.л. лимонов сок
· 4 с.л. зехтин
· черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме марулята на ситно. Почистваме гъбите от пънчетата и ги нарязваме на ивички. Поръсваме с лимонов сок.
Правим заливка от изброените продукти, като нарязваме много на ситно лука и каперсите. Към заливката по желание може да прибавим 2 с.л. червено вино.
Объркваме гъбите и нарязаната маруля и заливаме.
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...