Продукти:
· 1 маруля
· 150 г печурки
· 2 с.л. лимонов сок
За заливката:
· 1 главичка воден лук
· 2 с.л. каперси
· 4-5 с.л. доматено пюре
· 4 с.л. лимонов сок
· 4 с.л. зехтин
· черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме марулята на ситно. Почистваме гъбите от пънчетата и ги нарязваме на ивички. Поръсваме с лимонов сок.
Правим заливка от изброените продукти, като нарязваме много на ситно лука и каперсите. Към заливката по желание може да прибавим 2 с.л. червено вино.
Объркваме гъбите и нарязаната маруля и заливаме.
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...
Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...