Продукти:
• 1 кг пресни гъби
• 5 твърдо сварени яйца
• 2-3 с.л. зехтин
• 1-2 с.л. лимонов сок
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Почистваме гъбите и ги сваряваме в леко подсолена вода. Изцеждаме ги, нарязваме по-едрите и ги слагаме в подходяща чиния, прибавяме стритите жълтъци, поръсваме с черен пипер и разбъркваме.
Заливаме със смес от лимонов сок и зехтин и поръсваме с наситнен магданоз.
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...
Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...