Кулинарни рецепти » Макаронена салата с домати и моцарела

 Макаронена салата с домати и моцарела

Продукти:

• 400 г къси макарони (ригатони)
• 500 г домати
• 250 г моцарела
• 1 жълта пиперка
• 2 скилидки чесън
• 2 с.л. балсамов оцет
• 4 с.л. зехтин
• 1 с.л. каперси
• 1 с.л лимонов сок
• 2 с.л. наситнен магданоз
• 2 с.л. наситнен розмарин
• 1 с.л. ситно нарязана мента (или джоджен)
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Счукваме чесъна и го разбиваме с оцета и зехтина. Подправяме със сол и черен пипер на вкус.

Нарязваме доматите и чушката, смесваме ги с наситнените листни подправки, заливаме с приготвения дресинг и разбъркваме. Прибавяме тази смес към сварените и отцедени макарони. Слагаме и нарязаната на кубчета моцарела.

Разбъркваме салатата, сипваме я в широка чиния за сервиране и подправяме с лимоновия сок.

Автор: Петя Даскалова

Представяме Ви:

Стерилизирана парена туршия

Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...

Кекс с много маслини

Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Панирано кисело мляко

Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...

Начало