Продукти:
· 300 г култивирани печурки
· 2-3 скилидки чесън
· 5-6 с.л. олио
· магданоз, лимонов сок
· черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Смесваме олиото със счукания чесън, лимонов сок, черен пипер и сол. Разбиваме сместа с вилица, докато побелее.
Подбираме по-дребни гъби, почистваме ги, нарязваме ги на съвсем тънки ивички и веднага ги пущаме в приготвената марината.
Сипваме салатата в съд от йенско стъкло, поръсваме със ситно нарязан магданоз, захлупваме и оставяме за 30 мин в хладилник.
Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...
Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...
Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...
Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...