Кулинарни рецепти » Празнична зелена салата

 Празнична зелена салата

Продукти:

• 2 зелени салати
• 3-4 стръка зелен лук
• 2 стръка пресен чесън
• 1 връзка репички
• 200 г лапад или спанак
• 2 твърдо сварени яйца
• 10 маслини
• 200 г гъсто кисело мляко
• 1 с.л. олио
• оцет, сол

Начин на приготвяне:

Почистваме репичките, сцепваме ги на кръст на няколко места и ги потопяваме в подсолена вода. След 10 минути те ще разцъфнат като розички.

Почистваме, измиваме и нарязваме на едро салатите, лука и чесъна. Подправяме с олио, оцет и сол и ги подреждаме по края на голяма плоска чиния като венец. Отгоре нареждаме нарязаните твърдо сварени яйца.

Почистваме спанака (лапада), топваме го за миг в топла вода, отцеждаме и нарязваме на ситно. Разбъркваме го с млякото и посоляваме.

Тази смес изсипваме в средата на чинията, а отгоре украсяваме с репичките.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Сладко от грозде

Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...

Калоферски сладки

Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...

Картофена лазаня

Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...

Ямболски соленки

Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...

Начало