Кулинарни рецепти » Празнична зелена салата

 Празнична зелена салата

Продукти:

• 2 зелени салати
• 3-4 стръка зелен лук
• 2 стръка пресен чесън
• 1 връзка репички
• 200 г лапад или спанак
• 2 твърдо сварени яйца
• 10 маслини
• 200 г гъсто кисело мляко
• 1 с.л. олио
• оцет, сол

Начин на приготвяне:

Почистваме репичките, сцепваме ги на кръст на няколко места и ги потопяваме в подсолена вода. След 10 минути те ще разцъфнат като розички.

Почистваме, измиваме и нарязваме на едро салатите, лука и чесъна. Подправяме с олио, оцет и сол и ги подреждаме по края на голяма плоска чиния като венец. Отгоре нареждаме нарязаните твърдо сварени яйца.

Почистваме спанака (лапада), топваме го за миг в топла вода, отцеждаме и нарязваме на ситно. Разбъркваме го с млякото и посоляваме.

Тази смес изсипваме в средата на чинията, а отгоре украсяваме с репичките.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Руло с локум

Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...

Нервозни кюфтенца

Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...

Локумки

Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...

Бърз щрудел

Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...

Начало