Кулинарни рецепти » Празнична зелена салата

 Празнична зелена салата

Продукти:

• 2 зелени салати
• 3-4 стръка зелен лук
• 2 стръка пресен чесън
• 1 връзка репички
• 200 г лапад или спанак
• 2 твърдо сварени яйца
• 10 маслини
• 200 г гъсто кисело мляко
• 1 с.л. олио
• оцет, сол

Начин на приготвяне:

Почистваме репичките, сцепваме ги на кръст на няколко места и ги потопяваме в подсолена вода. След 10 минути те ще разцъфнат като розички.

Почистваме, измиваме и нарязваме на едро салатите, лука и чесъна. Подправяме с олио, оцет и сол и ги подреждаме по края на голяма плоска чиния като венец. Отгоре нареждаме нарязаните твърдо сварени яйца.

Почистваме спанака (лапада), топваме го за миг в топла вода, отцеждаме и нарязваме на ситно. Разбъркваме го с млякото и посоляваме.

Тази смес изсипваме в средата на чинията, а отгоре украсяваме с репичките.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Сладко от грозде

Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...

Желирана пъстърва

Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...

Картофено руло с пиперки

Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...

Козуначени соленки

Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...

Начало