Кулинарни рецепти » Пъстра пролетна салата

 Пъстра пролетна салата

Продукти:

· 2 шепи спанак
· 1 връзка пресен лук
· 1 връзка репички
· 5-6 мариновани печурки
· 100 г бекон
· 1 с.л. кетчуп
· 3 с.л. лимонов сок
· 4 с.л. олио
· 4 твърдо сварени яйца
· 1 кофичка сметана
· магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме ситно лука и спанака. Нарязваме репичките на кръгчета, гъбите - на тънки листчета, а шунката - на кубчета. Разбъркваме всичко добре. Прибавяме 2 яйца, нарязани на кубчета.

Размиваме кетчупа с лимоновия сок и олиото и заливаме салатата, която сме посолили на вкус. Разбъркваме леко и я слагаме в подходяща чиния.

Разбиваме сметаната и я изсипваме върху салатата. Поръсваме със ситно нарязан магданоз. Украсяваме с кръгчета яйца и репички.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мариновани люти чушки

Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...

Спаначник

Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...

Бахур

Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...

Пестил от сини сливи

Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...

Начало