Продукти:
· 2 шепи спанак
· 1 връзка пресен лук
· 1 връзка репички
· 5-6 мариновани печурки
· 100 г бекон
· 1 с.л. кетчуп
· 3 с.л. лимонов сок
· 4 с.л. олио
· 4 твърдо сварени яйца
· 1 кофичка сметана
· магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме ситно лука и спанака. Нарязваме репичките на кръгчета, гъбите - на тънки листчета, а шунката - на кубчета. Разбъркваме всичко добре. Прибавяме 2 яйца, нарязани на кубчета.
Размиваме кетчупа с лимоновия сок и олиото и заливаме салатата, която сме посолили на вкус. Разбъркваме леко и я слагаме в подходяща чиния.
Разбиваме сметаната и я изсипваме върху салатата. Поръсваме със ситно нарязан магданоз. Украсяваме с кръгчета яйца и репички.
Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...
Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....