Кулинарни рецепти » Венецианска салата с репички

 Венецианска салата с репички

Продукти:

• 1 краставица
• 1 къдрава зелена салата
• 1 връзка репички
• 3 домата
• 200 г сирене Чедър
• лимонов сок, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме доматите на парченца, краставицата – на кръгчета, салатата на ивички, а репичките на четвъртинки.

Прехвърляме зеленчуците в салатиера и прибавяме сиренето, нарязано на малки кубчета. Подправяме с лимонов сок, черен пипер и сол на вкус, разбъркваме и поднасяме салатата добре охладена.

Автор: Петя Даскалова

Представяме Ви:

Ободряваща чорба

Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...

Сладки с извара

Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...

Домашен квас

Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...

Лучник с пиле

Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...

Начало