Кулинарни рецепти » Венецианска салата с репички

 Венецианска салата с репички

Продукти:

• 1 краставица
• 1 къдрава зелена салата
• 1 връзка репички
• 3 домата
• 200 г сирене Чедър
• лимонов сок, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме доматите на парченца, краставицата – на кръгчета, салатата на ивички, а репичките на четвъртинки.

Прехвърляме зеленчуците в салатиера и прибавяме сиренето, нарязано на малки кубчета. Подправяме с лимонов сок, черен пипер и сол на вкус, разбъркваме и поднасяме салатата добре охладена.

Автор: Петя Даскалова

Представяме Ви:

Картофено руло с пиперки

Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...

Фондю

Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...

Домашен квас

Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...

Кьопоолу от чушки и сирене

Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...

Начало