Продукти:
· 500 г зелен фасул
· 3-4 червени домата
· 3-4 твърдо сварени яйца
· 1 малка глава лук
· 2 с.л. оцет
· 3-4 с.л. олио
· магданоз, джоджен, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме чушките на фасула по дължина и ги сваряваме в подсолена вода. Изцеждаме добре сварения фасул и го поръсваме със ситно нарязаните копър и магданоз, поливаме със смес от олиото и оцета, разбъркваме и изсипваме сместа в салатиера. Заглаждаме добре и придаваме форма на салатата.
Отгоре керемидообразно нареждаме нарязаните на кръгчета яйца и домати и украсяваме с лука, нарязан на филийки.
Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...
Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...