Продукти:
· 1 зелена салата
· 1-2 стръка пресен лук
· 4 сочни круши
· 1-2 ч.л. лимонов сок
· 75 г сирене “Рокфор”
· 2 с.л. заквасена сметана
· 1 с.л. олио
· сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Нарязваме крушите на тънки резенчета и ги напръскваме с лимонов сок, за да не потъмнеят.
От листата на зелената салата правим подложка в салатиерата. Отгоре в кръг и ветрилообразно подреждаме крушите.
Разбиваме сметаната, подправяме с черен пипер и олио и разбъркваме с настърганото сирене. Разбъркваме добре дресинга и заливаме крушите. Отгоре наръсваме със ситно нарязан лук.
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...
Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...
Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...