Продукти:
· 1 средно голям патладжан
· 2-3 пресни домата
· 4 изпечени пиперки
· 4 твърдо сварени яйца
· 1 глава чесън
· 2-3 с.л. майонеза
· 2 стръкчета магданоз
· олио и сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме патладжана на кръгчета и го запържваме в силно сгорещено олио. Нарязваме доматите на кръгли филийки и леко ги посоляваме. Чушките нарязваме на тънки ленти. Счукваме главата чесън с 1 ч.л. сол и добавяме по малко 3 с.л. олио до получаване на гъста еднородна каша.
Нареждаме салатата в подходящи чинийки, като започваме с резенче домат, върху него пласт от нарязаните чушки, тънък слой от чесновата смес. Следва кръгче патладжан, върху него ред чушки и чесън и накрая - домат.
Поднасяме предястието украсено с твърдо сварено яйце, шприцована майонеза и стръкче магданоз.
Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...
Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...
Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...