Продукти:
· 1 средно голям патладжан
· 2-3 пресни домата
· 4 изпечени пиперки
· 4 твърдо сварени яйца
· 1 глава чесън
· 2-3 с.л. майонеза
· 2 стръкчета магданоз
· олио и сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме патладжана на кръгчета и го запържваме в силно сгорещено олио. Нарязваме доматите на кръгли филийки и леко ги посоляваме. Чушките нарязваме на тънки ленти. Счукваме главата чесън с 1 ч.л. сол и добавяме по малко 3 с.л. олио до получаване на гъста еднородна каша.
Нареждаме салатата в подходящи чинийки, като започваме с резенче домат, върху него пласт от нарязаните чушки, тънък слой от чесновата смес. Следва кръгче патладжан, върху него ред чушки и чесън и накрая - домат.
Поднасяме предястието украсено с твърдо сварено яйце, шприцована майонеза и стръкче магданоз.
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...
Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...
Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...