Продукти:
· 2 шепи млада коприва
· 2 шепи листа от глухарче
· 2 моркова
· 2 с.л. лимонов сок
· 1 с.л. ябълков оцет
· 2 с.л. олио
· сол на вкус
Начин на приготвяне:
Почистваме листата от глухарчето и копривата и ги претриваме с ръце. Нарязваме ги, посоляваме, прибавяме настърганите моркови и разбъркваме добре.
Заливаме със сос от лимоновия сок, ябълковия оцет и олиото.
Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...
Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...