Продукти:
· 2 шепи млада коприва
· 2 шепи листа от глухарче
· 2 моркова
· 2 с.л. лимонов сок
· 1 с.л. ябълков оцет
· 2 с.л. олио
· сол на вкус
Начин на приготвяне:
Почистваме листата от глухарчето и копривата и ги претриваме с ръце. Нарязваме ги, посоляваме, прибавяме настърганите моркови и разбъркваме добре.
Заливаме със сос от лимоновия сок, ябълковия оцет и олиото.
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...
Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...
Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...