Продукти:
· 2 сочни портокала
· 2 връзки пресен лук
· половин връзка магданоз
· 1 1/2 с.л. олио
· 1 с.л. винен оцет
· 16 маслинки
· сокът от 1 портокал
· черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Обелваме портокалите, остъргваме им бялата част и ги нарязваме на тънки колелца. Перата на лука нарязваме на ситно, а бялата част - на пръстенчета.
Подреждаме в салатиера по вкус и отгоре разпределяме маслините.
Правим дресинг за салатата от останалите продукти, заливаме и веднага сервираме.
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...
Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...