Продукти:
· 5 връзки пресен чесън
· 1 връзка магданоз
· 1 връзка копър
· 5 с.л. олио
· оцет, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме чесъна на кръгчета, широки 1 пръст. Варим го в кипяща подсолена вода, докато омекне. Отцеждаме и като изстине, заливаме с олиото и оцета. Поръсваме със ситно нарязаните копър и магданоз и посоляваме.
Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...
Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...