Продукти:
· 5 връзки пресен чесън
· 1 връзка магданоз
· 1 връзка копър
· 5 с.л. олио
· оцет, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме чесъна на кръгчета, широки 1 пръст. Варим го в кипяща подсолена вода, докато омекне. Отцеждаме и като изстине, заливаме с олиото и оцета. Поръсваме със ситно нарязаните копър и магданоз и посоляваме.
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...
Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...