Продукти:
• 250 г зелен фасул
• 250 г броколи
• 2 ч. ч. листа от спанак
• 1 портокал
• 1 с. л. пържени фъстъци
• 1/2 ч. ч. нарязани листа от босилек
За соса:
• 3 с. л. зехтин
• 1 с. л. сок от грейпфрут
• 1 ч. л. горчица
• 1/2 ч. л. захар
• 1 счукана скилидка чесън
• смлян черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Измиваме зеления фасул и го нарязваме на парченца. Броколите също измиваме и накъсваме на розички. Измиваме листата на спанака и ги подсушаваме.
Варим в подсолена вода фасула и броколите, докато омекнат. Отцеждаме ги от водата.
Приготвяме соса, като смесваме всички изброени за него съставки.
След това измиваме листата от спанака, нарязваме ги на ивици и ги слагаме в салатиера. Добавяме зеления фасул и броколите.
Обелваме портокала, разделяме го на парченца и го прибавяме към салатата. Посипваме салатата с фъстъците и босилека и заливаме със соса.
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...
Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...