Продукти:
• 250 г зелен фасул
• 250 г броколи
• 2 ч. ч. листа от спанак
• 1 портокал
• 1 с. л. пържени фъстъци
• 1/2 ч. ч. нарязани листа от босилек
За соса:
• 3 с. л. зехтин
• 1 с. л. сок от грейпфрут
• 1 ч. л. горчица
• 1/2 ч. л. захар
• 1 счукана скилидка чесън
• смлян черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Измиваме зеления фасул и го нарязваме на парченца. Броколите също измиваме и накъсваме на розички. Измиваме листата на спанака и ги подсушаваме.
Варим в подсолена вода фасула и броколите, докато омекнат. Отцеждаме ги от водата.
Приготвяме соса, като смесваме всички изброени за него съставки.
След това измиваме листата от спанака, нарязваме ги на ивици и ги слагаме в салатиера. Добавяме зеления фасул и броколите.
Обелваме портокала, разделяме го на парченца и го прибавяме към салатата. Посипваме салатата с фъстъците и босилека и заливаме със соса.
Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...
Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...