Продукти:
• 250 г зелен фасул
• 250 г броколи
• 2 ч. ч. листа от спанак
• 1 портокал
• 1 с. л. пържени фъстъци
• 1/2 ч. ч. нарязани листа от босилек
За соса:
• 3 с. л. зехтин
• 1 с. л. сок от грейпфрут
• 1 ч. л. горчица
• 1/2 ч. л. захар
• 1 счукана скилидка чесън
• смлян черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Измиваме зеления фасул и го нарязваме на парченца. Броколите също измиваме и накъсваме на розички. Измиваме листата на спанака и ги подсушаваме.
Варим в подсолена вода фасула и броколите, докато омекнат. Отцеждаме ги от водата.
Приготвяме соса, като смесваме всички изброени за него съставки.
След това измиваме листата от спанака, нарязваме ги на ивици и ги слагаме в салатиера. Добавяме зеления фасул и броколите.
Обелваме портокала, разделяме го на парченца и го прибавяме към салатата. Посипваме салатата с фъстъците и босилека и заливаме със соса.
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...
Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...
Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...