Продукти:
• 10 шушулки зелен фасул
• половин глава карфиол
• 2 ябълки
• 1 морков
• 2 домата
• половин зелена салата
• копър
За заливката:
• 1/4 ч.ч. олио
• 1 с.л. оцет
• 1 с.л. горчица
• сол
Начин на приготвяне:
Доматите и сварения морков нарязваме на кръгчета, ябълките - на парчета.
Измиваме, почистваме и сваряваме в подсолена кипяща вода фасула, отцеждаме го и го нарязваме напречно на ромбове. Сваряваме карфиола, обливаме го със студена вода и го накъсваме на розички.
Всички зеленчуци смесваме, подреждаме в салатиера, украсяваме с парченцата ябълки и кръгчетата домати и заливаме със заливката, която сме приготвили от изброените по-горе продукти.
Поръсваме с копър, а в средата аранжираме букет от листата на зелената салата.
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...
Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...
Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...