Продукти:
· 8 твърдо сварени яйца
· 4 връзки репички
· сокът от 1 лимон
· 4 с.л. майонеза
· 8 с.л. сметана
· магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме яйцата и репичките на кръгчета.
Подреждаме репичките и част яйцата в салатиера, подправяме ги с лимоновия сок, посоляваме и поръсваме с черен пипер.
Размесваме сметаната с майонезата и заливаме салатата с получения сос. Отгоре нареждаме във формата на венец останалите кръгчета яйца и украсяваме с магданозени клончета.
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...
Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...
Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...
Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...