Продукти:
· 3 зелени салатки
· 5-6 твърдо сварени яйца
· 1 връзка репички
· 100 г краве масло
· оцет, олио
· черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Обелените сварени яйца нарязваме на две по дължината. Вадим жълтъците и ги пасираме с омекналото на стайна температура масло. Подправяме със сол и черен пипер и пълним с тази смес белтъците. Отгоре слагаме по една розичка от репичка.
Измиваме листата зелена салата и ги нарязваме на тесни ивички. Посоляваме, подправяме с оцет и олио и подреждаме зелената салата като подложка в голяма салатиера. Отгоре подреждаме напълнените белтъци.
Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...
Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...
Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...