Кулинарни рецепти » Празнична великденска салата

 Празнична великденска салата

Продукти:

· 3 зелени салатки
· 5-6 твърдо сварени яйца
· 1 връзка репички
· 100 г краве масло
· оцет, олио
· черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Обелените сварени яйца нарязваме на две по дължината. Вадим жълтъците и ги пасираме с омекналото на стайна температура масло. Подправяме със сол и черен пипер и пълним с тази смес белтъците. Отгоре слагаме по една розичка от репичка.

Измиваме листата зелена салата и ги нарязваме на тесни ивички. Посоляваме, подправяме с оцет и олио и подреждаме зелената салата като подложка в голяма салатиера. Отгоре подреждаме напълнените белтъци.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Брюкселска супа с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...

Ванилови кифлички

Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...

Свинско по тракийски

Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...

Бургаски крем

Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...

Начало