Кулинарни рецепти » Задушени калмари

 Задушени калмари

Продукти: (за 4 порции)

• 1 кг калмари
• 60 г краве масло
• 1 глава лук
• 2 моркова
• 3-4 скилидки чесън
• 2 домата
• 1 к.ч. сухо бяло вино
• 1 с.л. брашно
• 1 дафинов лист
• 2 зърна бахар
• 5-6 зърна черен пипер
• 1/2 ч.л. червен пипер
• листа от целина
• магданоз, суха мащерка, сол

Начин на приготвяне:

Отстраняваме хрущяла калмарите и ги пущаме за 5 мин в кипяща вода. След това им обелваме кожата и ги нарязваме на кръгчета с дебелина около 1 см. Варим ги в подсолена вода, докато месото омекне напълно. Отцеждаме ги и ги задушаваме в малко масло заедно със ситно нарязаните чесън, лук и моркови.

Прибавяме обелените и настъргани домати, виното, 1 ч.ч. топла вода, дафиновия лист, бахара и черния пипер. Посоляваме на вкус и варим на тих огън 15-20 мин.

Прибавяме останалото масло, размитото в малко вода препечено брашно, червения пипер и мащерката. Варим още 10 мин. Преди да отстраним от огъня, поръсваме със ситно нарязани магданоз и целина.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Сърца попска яхния

Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...

Мариновани рибки

Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Бърз щрудел

Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...

Начало