Кулинарни рецепти » Скариди в кашкавалени кошнички

 Скариди в кашкавалени кошнички

Продукти: (за 4 порции)

• 400 г почистени скариди
• 150 г настърган кашкавал
• 1 домат
• 1 ч.ч. течна сметана
• 2 с.л. коняк
• 1-2 щипки смлян бял пипер
• копър, магданоз
• сол

Начин на приготвяне:

Пущаме скаридите в кипяща подсолена вода, прибавяме магданоз и копър и ги попарваме 2-3 мин. Изваждаме ги, отцеждаме и ги оставяме на топло.

Застиламе дъното на малка тавичка с хартия и отгоре оформяме 8 кръгчета от настъргания кашкавал. Запичаме в гореща фурна, колкото кашкавалът да се разтопи.

После внимателно отделяме кръгчетата от хартията и увиваме с тях външната страна на малки формички, като леко притискаме краищата. Щом кръгчетата изстинат и добият формата на чашки, внимателно ги отлепяме.

Приготвяме сос, като разреждаме сметаната с част от скаридения бульон. Варим соса 5-6 мин на умерен огън, след което го подправяме с коняка, пипера и сол на вкус.

При поднасяне разпределяме скаридите в кашкавалените кошнички, гарнираме ги с доматени кръгчета и ги заливаме със сметановия сос.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Концентрат от червени домати

Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...

Кекс с много маслини

Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...

Дунавска салата

Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...

Кисели тиквички без варене

Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...

Начало