Продукти: (за 4-5 порции)
• 2 кг миди
• 2 ч.ч. вода
• 2 ч.ч. бяло вино
• 1 глава лук
• 1-2 с.л. брашно
• 1 дафинов лист
• мащерка, магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Заливаме мидите с виното и водата. Прибавяме ситно нарязаните лук и магданоз, подправките и сол на вкус. Захлупваме и задушаваме, докато мидите се разтворят.
Изваждаме ги и варим бульона, докато течността се поизпари. Прибавяме брашното, размито в 1-2 с.л. вода и варим, докато сосът се сгъсти. Поднасяме мидите с така приготвения сос.
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...
Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...
Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...