Кулинарни рецепти » Охлюви яхния

 Охлюви яхния

Продукти: (за 4 порции)

• 25-30 охлюва
• 3 глави лук
• 5-6 скилидки чесън
• 1 к.ч. олио
• 2 яйца
• 1 с.л. доматено пюре
• 1 дафинов лист
• чубрица, магданоз
• бахар, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Варим охлювите 20 мин в подсолена вода, изваждаме ги от черупките и отстраняваме задната черна част. Слагаме да се варят в нова вода заедно с 1 глава лук, скилидките чесън, дафиновия лист, по 5-6 зърна бахар и черен пипер и сол на вкус. Варим 15 мин и отцеждаме охлювите.

Нарязваме останалия лук на ситно и го запържваме в сгорещеното олио. Прибавяме доматеното пюре, размито в 1 ч.ч. топла вода и варим още 5-6 мин. След това прибавяме охлювите и застройваме с разбитите яйца. Подправяме с черен пипер и сол на вкус.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Козуначени соленки

Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...

Домашни луканки

Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Супа ПАВЕЗЕ

Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...

Начало