Продукти: (за 5 порции)
• 1,5 кг охлюви
• 1 к.ч. олио
• 1,5 к.ч. брашно
• 1 ч.л. червен пипер
• сокът от 1 лимон
• оцет, сол
Начин на приготвяне:
Попарваме охлювите във вряла вода, към която сме прибавили малко оцет. След това изваждаме месото, като отстраняваме задното чревце. Слагаме олювите в тенджера с вода и прибавяме червения пипер, олиото и сол на вкус.
Варим на умерен огън. Когато охлювите се сварят, прибавяме размитото с малко студена вода брашно. Доваряваме ястието и подправяме с лимонов сок.
Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...
Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...
Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...
Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...