Кулинарни рецепти » Маринован октопод

 Маринован октопод

Продукти:

• 750 г октопод
• 1 к.ч. зехтин
• 1 глава лук
• 4-5 стръка риган
• сокът от 2 лимона
• кората от 1 лимон
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

В дълбок съд смесваме сокът и кората от лимона, наситнените риган и лук, зехтина, черен пипер и сол на вкус.

Почистваме и измиваме октопода, потапяме го в приготвената марината и го оставяме да престои 2-3 часа. После го опичаме на умерено загрята скара.

Поднасяме октопода върху подложка от зелена салата, поръсена със смес от равни количества лимонов сок и зехтин.

Автор: Радка Бойчева

Представяме Ви:

Концентрат от червени домати

Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...

Апетитка с чорбаджийски чушки

Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...

Домашни луканки

Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...

Бисквитено руло с натрошени целувки

Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...

Начало