Кулинарни рецепти » Панирани шницели от миди

 Панирани шницели от миди

Продукти:

• 1,5 кг миди с черупките
• магданоз, черен пипер, сол
• олио за пържене

За паниране:

• 3-4 с.л. брашно
• 2-3 яйца

За соса:

• 3 с.л. брашно
• 1 ч.л. краве масло
• 2 ч.ч. прясно мляко
• 2 яйца

Начин на приготвяне:

Измиваме на течаща вода мидите и ги варим 15 минути, след което разтваряме черупките и изваждаме месото.

Приготвяме соса, като запържваме брашното в разтопеното масло. Разбиваме яйцата и ги прибавяме към млякото. На тънка струйка изливаме яйчено-млечната смес към брашното, като бъркаме непрекъснато.

Прибавяме почистените миди. Наръсваме с черен пипер и ситно нарязан магданоз, посоляваме.

Разбъркваме добре и с лъжица оформяме шницели, които овалваме в брашното, топим в разбитите яйца и отново овалваме в брашно. Пържим ги във врящо олио.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Коледна торта

Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...

Панирани свински котлети

Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...

Мезе за ракия

Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...

Свински хапки със сини сливи

Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...

Начало