Продукти:
• 1,5 кг миди с черупките
• магданоз, черен пипер, сол
• олио за пържене
За паниране:
• 3-4 с.л. брашно
• 2-3 яйца
За соса:
• 3 с.л. брашно
• 1 ч.л. краве масло
• 2 ч.ч. прясно мляко
• 2 яйца
Начин на приготвяне:
Измиваме на течаща вода мидите и ги варим 15 минути, след което разтваряме черупките и изваждаме месото.
Приготвяме соса, като запържваме брашното в разтопеното масло. Разбиваме яйцата и ги прибавяме към млякото. На тънка струйка изливаме яйчено-млечната смес към брашното, като бъркаме непрекъснато.
Прибавяме почистените миди. Наръсваме с черен пипер и ситно нарязан магданоз, посоляваме.
Разбъркваме добре и с лъжица оформяме шницели, които овалваме в брашното, топим в разбитите яйца и отново овалваме в брашно. Пържим ги във врящо олио.
Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...
Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...
Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...
Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...