Продукти:
• 1,5 кг миди с черупките
• магданоз, черен пипер, сол
• олио за пържене
За паниране:
• 3-4 с.л. брашно
• 2-3 яйца
За соса:
• 3 с.л. брашно
• 1 ч.л. краве масло
• 2 ч.ч. прясно мляко
• 2 яйца
Начин на приготвяне:
Измиваме на течаща вода мидите и ги варим 15 минути, след което разтваряме черупките и изваждаме месото.
Приготвяме соса, като запържваме брашното в разтопеното масло. Разбиваме яйцата и ги прибавяме към млякото. На тънка струйка изливаме яйчено-млечната смес към брашното, като бъркаме непрекъснато.
Прибавяме почистените миди. Наръсваме с черен пипер и ситно нарязан магданоз, посоляваме.
Разбъркваме добре и с лъжица оформяме шницели, които овалваме в брашното, топим в разбитите яйца и отново овалваме в брашно. Пържим ги във врящо олио.
Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...
Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...