Кулинарни рецепти » Октопод в гърне

 Октопод в гърне

Продукти: (за 4 порции)

• 1 кг октопод
• 2-3 едри глави лук
• 2 домата
• 3-4 скилидки чесън
• 1 ч.ч. червено вино
• 2-3 с.л. зехтин
• мащерка
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Почистваме октопода и нарязваме месото на кръгчета и на ивички. Слагаме го в глинен гювеч заедно с нарязания на филийки лук, ситно нарязаните чесън и мащерка и обелените и настъргани домати.

Наливаме виното и зехтина, подправяме с черен пипер и сол на вкус и захлупваме плътно гювеча. Задушаваме 4-5 часа на слаб огън.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кьопоолу от чушки и сирене

Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...

Лангиди

Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...

Бахур

Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...

Калоферски сладки

Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...

Начало