Кулинарни рецепти » Октопод в гърне

 Октопод в гърне

Продукти: (за 4 порции)

• 1 кг октопод
• 2-3 едри глави лук
• 2 домата
• 3-4 скилидки чесън
• 1 ч.ч. червено вино
• 2-3 с.л. зехтин
• мащерка
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Почистваме октопода и нарязваме месото на кръгчета и на ивички. Слагаме го в глинен гювеч заедно с нарязания на филийки лук, ситно нарязаните чесън и мащерка и обелените и настъргани домати.

Наливаме виното и зехтина, подправяме с черен пипер и сол на вкус и захлупваме плътно гювеча. Задушаваме 4-5 часа на слаб огън.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Баница

Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Банички със стафиди

Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...

Тиквеник с ябълки

Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...

Начало