Продукти:
• 1 октопод
• 1 ч.ч. зехтин
• 1/2 к.ч. винен оцет
• 4-5 скилидки чесън
• 1 връзка магданоз
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Почистваме и измиваме октопода. Слагаме го в тенджера с кипяща вода и варим, докато омекне и стане червеникав. Отцеждаме, обелваме кожата и го нарязваме на малки парченца.
Приготвяме дресинг от зехтина, оцета, счукания чесън, наситнения магданоз, сол и черен пипер на вкус. Заливаме октопода с приготвения дресинг и го оставяме да престои едно денонощие в хладилника.
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...
Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...