Продукти:
• 1 октопод
• 1 ч.ч. зехтин
• 1/2 к.ч. винен оцет
• 4-5 скилидки чесън
• 1 връзка магданоз
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Почистваме и измиваме октопода. Слагаме го в тенджера с кипяща вода и варим, докато омекне и стане червеникав. Отцеждаме, обелваме кожата и го нарязваме на малки парченца.
Приготвяме дресинг от зехтина, оцета, счукания чесън, наситнения магданоз, сол и черен пипер на вкус. Заливаме октопода с приготвения дресинг и го оставяме да престои едно денонощие в хладилника.
Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...
Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...
Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...