Продукти: (за 5-6 порции)
• 20-30 охлюва
• 1 кг картофи
• 3 домата
• 2 връзки зелен лук
• 1 бутилка бира
• половин кофичка кисело мляко
• 2 яйца
• 3-4 с.л. олио
• 1 дафинов лист
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Заливаме охлювите с подсолена вода и ги варим 1 час на умерен огън. Изваждаме ги от черупките и отстраняваме задната черна част. Нарязваме ги на ситно.
Отделно запържваме ситно нарязания лук в сгорещеното олио. Прибавяме охлювите и обелените и настъргани домати и задушаваме, докато сместа остане на мазнина. Прибавяме обелените и нарязани на кубчета картофи, подправяме с черен пипер и сол и прехвърляме ястието в тавичка.
Наливаме бирата и доливаме вода, колкото течността да покрие продуктите. Печем в умерено загрята фурна до омекване на охлювите. Накрая заливаме с разбитите с киселото мляко яйца и запичаме още малко във фурната.
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...