Кулинарни рецепти » Суфле от раци с кашкавал

 Суфле от раци с кашкавал

Продукти: (за 3 порции)

• 9 рака
• 60 г краве масло
• 4 с.л. брашно
• 8 яйца
• 1,5 ч.ч. прясно мляко
• 150 г кашкавал
• сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме раците и отделяме месото им. Запържваме брашното в сгорещеното масло до златисто, прибавяме млякото, разбъркваме и отстраняваме от огъня.

Щом сместа поизстине, прибавяме един по един жълтъците, а след това – разбитите на сняг белтъци. Прибавяме и месото от сварените раци заедно с малко от водата, в която сме ги варили.

Сипваме сместа в намаслен огнеупорен стъклен съд, поръсваме с кашкавал и печем в умерена фурна, докато се зачерви.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мусака от чушки

Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...

Наденички в доматен сос

Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...

Тиквеник с готови кори

Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...

Картофена торта

Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...

Начало