Продукти: (за 4 порции)
• 600 г месо от калмари
• 1 малка глава целина
• 1 глава лук
• 1 к.л. смлян джиндифил
• 1 с.л. оцет
• 1 с.л. водка
• 2 с.л. соев сос
• 4-5 с.л. зехтин
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме калмарите на тънки ивички и ги попарваме 3-4 мин в кипяща подсолена вода, след което ги отцеждаме. Обелваме целината нарязваме я на тънки ивички и отделно я попарваме 1-2 мин в кипяща подсолена вода.
Нарязваме лука на ситно и заедно със джинджифила го запържваме в сгорещената мазнина. Добавяме калмарите и отцедената целина и задушаваме 15 мин на умерен огън.
Накрая подправяме с оцета, водката, соевия сос, сол и черен пипер на вкус. Готвим още 3-4 мин и отстраняваме от огъня. Преди поднасяне поръсваме с наситнен магданоз.
Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...
Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...
Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...
Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...