Кулинарни рецепти » Миди в бял сос

 Миди в бял сос

Продукти: (за 4 порции)

• 1 кг миди
• 1 глава лук
• 100 г краве масло
• 2 с.л. брашно
• 1 ч.ч. бяло вино
• червен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Слагаме мидите в подходящ съд върху силен огън, за да се отворят, след което ги изваждаме от черупките и ги измиваме. Заливаме ги с подсолена вода, колкото да ги покрие и ги варим на умерен огън.

Запържваме ситно нарязания лук в разтопеното масло, прибавяме брашното и също леко го позапържваме. Наливаме 1 ч.ч. хладка вода и виното, посгъстяваме соса на огъня, посоляваме и поръсваме с черен пипер. Накрая прибавяме сварените и отцедени миди.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Пиле по персийски

Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...

Тиквички с праз

Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...

Кекс с много маслини

Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...

Пинджур

Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...

Начало