Кулинарни рецепти » Охлюви с мастика

 Охлюви с мастика

Продукти: (за 5 порции)

• 30 сварени охлюва
• 1 к.ч. червено вино
• 1 с.л. лимонов сок
• 5-6 зърна черен пипер
• 3 с.л. ситно нарязан магданоз
• 5-6 скилидки чесън
• 1/2 к.ч. мастика
• 2 с.л. краве масло
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Изваждаме месото на сварените охлюви, махаме краищата на опашките и го нарязваме на малки късчета.

Смесваме 1 ч.ч. от бульона, в който сме варили охлюви с виното, слагаме в него отделеното месо, прибавяме лимоновия сок и черния пипер, посоляваме и варим 10 мин.

Отцеждаме свареното месо и го смесваме със ситно нарязания магданоз, счукания чесън, размекнатото до стайна температура масло, мастиката и смлян черен пипер.

Измиваме черупките на охлювите, напълваме ги с приготвената смес и ги нареждаме в тавичка, в която сме налели 1 пръст вода. Печем в умерена фурна, докато плънката потъмнее и образува коричка.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Желирана пъстърва

Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...

Свинско по тракийски

Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...

Мангафиш

Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...

Мариновани рибки

Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...

Начало